Beste afstandsmeter kopen tips

afstandsmeter kopen

Als je serieus bent over je bouwbedrijf of een fanatieke doe-het-zelver bent, dan is een afstandsmeter kopen iets wat je zeker weten moet doen.

Alhoewel je besluit over welke afstandsmeter je gaat kopen afhangt van waar je hem voor gaat gebruiken, is onze aanbeveling dat wanneer je het geld hebt, je in ieder geval een lijnlaser moet kopen. Deze zijn veel flexibeler, omdat je ze voor meer toepassingen kan gebruiken dan een puntlaser.

Hieronder zullen we eerste een aantal van de beste lijnlasers bespreken die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Daarna zullen we het uitgebreid gaan hebben over afstandsmeters, waar je rekening mee moet houden wanneer je eentje wilt kopen en wat belangrijk en minder belangrijk is.

Bekijk de bestverkochte afstandsmeters:

Waarom een afstandsmeter kopen?

Heb je ooit geprobeerd om zelf je eigen galerij thuis te maken? Je moet simpelweg de lay-out besluiten, de spijkers in de muur slaan en de foto's ophangen. Hoe moeilijk kan het zijn, nietwaar? Jammer genoeg zullen veel personen die hun eigen galerij zelf wilde maken een andere mening hebben.

Beeld het volgende in. Je staat op een ladder met een waterpas in een hand en een hamer en spijker in de andere. Je wilt verscheidene foto's ophangen en dit wil je in een rechte lijn doen.

Het probleem is, dat het fysiek onmogelijk is om een waterpas, hamer en spijkers vast te houden en deze in de muur te slaan. Dus je leent een elektrische hamer van de buren om je te helpen bij de taak, maar je komt er snel achter dat je nog steeds beide handen nodig hebt om hem vast te houden.

Waarom Afstandsmeter Kopen

Wat moet je nu doen? Je kan een nylon draad aan beide kanten in de muur slaan (wat betekent dat je voor extra onnodige gaten in je muur zorgt) om je te helpen bij het behouden van een rechte lijn of je kan een andere persoon vragen om je te helpen. Wat als je waterpas aan de muur bevestigt kon worden zonder spijker? Dan zou het ophangen van die foto's een stuk eenvoudiger zijn.

Nou, als je een goedkope laserwaterpas in je gereedschapskist hebt, dan kan je deze taken en nog veel meer uitvoeren.

Laserwaterpassen zijn zo'n beetje de standaard op bouwplaatsen vandaag de dag. Je kan ze gebruiken om kastjes te maken, de lijn van ramen, deuren, dakramen en dakkapellen te controleren en ook cement en asfalt werk.

Als experts deze tools gebruiken, waarom zou jij dat niet doen?

Als je nieuw bent op het gebied van afstandsmeters, dan hoef je je geen zorgen te maken. In dit artikel zullen we de basis met je doornemen. We zullen je meer vertellen over de verschillende soorten afstandsmeters en hoe je de beste voor je individuele behoeften kan vinden. We zullen ook met je delen hoe je het gebruik kan maximaliseren en hoe je ze kan onderhouden.

Verschillende soorten afstandsmeters

Voordat we de technische eigenschappen van afstandsmeters gaan bespreken, willen we je eerst een klein beetje vertellen over de geschiedenis.

Beste Afstandsmeter Kopen

Lichtstraal nivellering is een redelijk moderne technologie. Het werd voor het eerst gebruikt in 1996 voor hartbewaking. Het werd snel ontdekt door andere professionals en werd ontwikkelt in technologieën in andere bedrijfstakken, zoals de bouw in dit geval. Met de jaren hebben wetenschappers en ingenieurs de technologie verfijnd en dit heeft gezorgd voor geweldige afstandsmeters welke compact en betaalbaar zijn en gebruikt kunnen worden voor veel praktische toepassingen.

Heb je ooit een oorlogsfilm gezien waarbij het slachtoffer ontdekt waar de sluipschutter is vanwege de rode puntlaser op zijn/haar kleren? Nou, afstandsmeters zijn zoals dit. Ze schieten laserstralen weg, welke je kan gebruiken om je te ondersteunen bij lay-out taken en alles in een rechte lijn op te hangen.

Vandaag de dag zijn er tenminste drie soorten die je online of in je lokale winkel kan vinden wanneer je een afstandsmeter kopen gaat. Dit zijn categorieën die gebaseerd zijn op de manier waarop het licht verzonden wordt. Elk van deze afstandsmeters hebben hun eigen voor- en nadelen.

Puntlaser / Loodlaser

puntlaser afstandsmeter

Zoals de naam aangeeft projecteert deze afstandsmeter een of meerdere referentiepunten op het werkoppervlak. Het werkt op dezelfde manier als een waterpas of schietlood, maar is alleen veel nauwkeuriger voor langere afstanden.

Het probleem met puntlasers is, dat ze een korter bereik hebben dan de andere soorten afstandsmeters en kunnen daarom moeilijk om voor iets anders dan een referentiepunt gebruikt worden. Prijzen lopen uiteen van €20 tot €500. Goedkopere modellen worden alleen maar binnenshuis gebruikt, terwijl de duurdere ook buiten gebruikt kunnen worden.

Lijnlaser

Bosch Afstandsmeter Kopen

Lijnlasers projecteren een rechte lijn van een punt naar de andere over een afstand van 20 tot 30 meter. Afhankelijk van het model kan hij meerdere lijnen projecteren, zodat je zowel de rechtheid als haaksheid kan controleren. Lijnlasers zijn vaak compact en kunnen bevestigt worden aan ladders of zelfs een normale camera tripod.

De meeste lijnlasers zijn bedoeld voor binnenshuis en kunnen lastig om te gebruiken zijn bij helder licht, maar nieuwere modellen zijn uitgerust met betere led diodes die zelfs buiten gezien kunnen worden. Sommige modellen hebben ook een pulserende licht technologie en kunnen gebruikt worden met laser detectors voor buiten gebruik. Afhankelijk van de features kunnen de beste lijnlasers tussen de €100 en €600 kosten.

Roterende laser

roterende afstandsmeter

Roterende lasers projecteren net als een lijnlaser een rechte lijn en deze lijn roteert 360 grande in de kamer. Afgezien van een enkele lijn kan je ook een loodlijn naar boven en onder creëren.

De meeste modellen kan je op afstand besturen voor gebruiksgemak. De roterende laser is erg nauwkeurig en is ideaal voor werkzaamheden buiten, zoals het plaatsen van een fundering en pijpen of het nivelleren van wegen.

Alhoewel de roterende laser krachtiger is dan een lijnlaser, is hij ook groter en kost hij meer. Een apparaat kan tussen de €250 en €2.000 kosten. Je hebt een stevigere base nodig als je hem wilt bevestigen, omdat hij veel groter is dan een lijnlaser. Degene die bedoeld zijn voor funderingen kunnen erg groot zijn en moeten bevestigt worden op een platform of tractor.

Wat kan ik met een afstandsmeter doen?

Met de jaren zijn afstandsmeters kleiner, makkelijker om te gebruiken, nauwkeuriger en betaalbaarder geworden. Vandaag de dag worden ze niet alleen bij grote bouwprojecten gebruikt, maar ook door doe-het-zelvers die taken die bedoeld zijn voor twee of drie personen alleen uit moeten voeren.

Over het algemeen worden afstandsmeters gebruikt voor lay-out taken waar een hoop nauwkeurigheid voor vereist is. Een aantal veelvoorkomende toepassingen zijn de installatie van plafondtegels, rioolpijpen of zelfs iets simpels als de installatie van een stoelleuning.

Topcon Afstandsmeter Kopen

Een aantal toepassingen van afstandsmeters voor binnenshuis zijn:

 • Vloeren waterpas krijgen met een enkele lijnlaser straal
 • Ervoor zorgen dat je muren loodrecht en recht zijn door gebruik te maken van een afstandsmeter met drie lasers
 • Hem bevestigen aan het plafond voor het installeren van verlaagde plafonds
 • Twee lijnlasers gebruiken om de hoogte van deuren of ramen te controleren
 • Installeren van stoelleuningen en schotwerk in je huis
 • Een tripod gebruiken om kastjes en versieringen, zelfs fotolijstjes op je muur te hangen
 • Punten matchen op zowel de vloer als het plafond

Met een laser detector of een roterende laser kan je de afstandsmeter ook buiten gebruiken. Een aantal van de meest populaire toepassingen voor buiten zijn:

 • Grondonderzoek
 • Controleren en opstellen van palen en balken op dekken, veranda's en hekken
 • Opstelling voor cementwerk
 • Lay-out van een nieuwe bouwplaats opstellen
 • Hellingen op een locatie controleren, voor een betere installatie van de drainage
 • Kan gebruikt worden voor contour landbouw, voor een betere irrigatie

Waarom een afstandsmeter kopen en niet een waterpas?

Er is niks verkeerd aan het gebruik van een oude waterpas, maar de waarheid is, dat er bepaalde constructietaken zijn waar hun gebruik onmogelijk is. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld dat we aan het begin van dit artikel besproken hebben. Een waterpas zal je helpen om een richtlijn te creëren, maar je hebt ervaring nodig om het goed te doen. Wil je daarnaast ook onnodige gaten in je muur creëren?

Afgezien van de esthetica, is een andere reden waarom we het gebruik van een waterpas voor constructie afraden, dat ze alleen maar nauwkeurig zijn tot hun lengte (zo'n 30 tot 120cm), wat betekent dat je constant moet controleren of je werk wel waterpas is. Wat als je werkoppervlak 9 meter is? Dat zal ongetwijfeld een hoop tijd in beslag nemen om te meten.

Goedkope Afstandsmeter Kopen

Traditionele waterpassen hebben ampullen die niet volledig gevuld zijn met vloeistof, in de meeste gevallen een gekleurde alcohol. Omdat de ampul niet volledig gevuld is, zit er een bubbel in het buisje. Als de waterpas op een echt horizontaal of verticaal vlak wordt geplaatst, dan blijft de bubbel in het midden staan.

Het midden van het buisje is mogelijk een paar millimeter meer of minder voor een ander. Als je daarnaast in met een helling wilt werken, dan is het bijna onmogelijk om hem constant waterpas te houden, vooral als je moet blijven bewegen tijdens het proces.

Het is juist in deze situaties dat je het beste een laserwaterpas kan gebruiken. Een aantal voordelen van deze soort waterpassen ten opzichte van de traditionele zijn:

 • Laserwaterpassen zijn makkelijk om te gebruiken. Met de druk op een knop kan je een richtlijn creëren, de positionering controleren en zelfs naar de haaksheid kijken zonder gedoe. Je hoeft niet eens een lijn te tekenen als je een laserwaterpas hebt. Dat noemen we pas gebruiksgemak.
 • Laserwaterpassen zijn erg nauwkeurig tot een fractie van een millimeter.
 • Laserwaterpassen maken het makkelijk om te werken met hellingen. Ten eerste kan je ze bevestigen, zodat ze dezelfde positie aanhouden terwijl je je werk afmaakt. Ten tweede veranderen de instellingen niet wanneer je hem naar een andere locatie verplaatst, tenzij je dat wilt uiteraard.

7 dingen om te overwegen wanneer je de beste afstandsmeter kopen gaat

Nauwkeurigheid en meetbare afstand

Wanneer je zegt dat een afstandsmeter nauwkeurig is, dan betekent dat, dat hij kan controleren of een werkoppervlakte waterpas is tot op een paar millimeter. Een tool die een nauwkeurigheidswaardering van +8mm heeft, is minder nauwkeurig dan eentje met +3mm. Hoe nauwkeuriger de afstandsmeter, hoe beter.

Het zichtbaarheidsbereik refereert vervolgens aan de afstand dat je de laser met het blote oog kan zien. Hoe groter het zichtbaarheidsbereik, hoe groter de werkoppervlaktes waar je mee kan werken. De meeste Class 2 laserdiodes kunnen binnenshuis tot 15 meter gezien worden. Als je een afstandsmeter gebruikt voor kleine projecten, dan zou 15 meter genoeg moeten zijn. Voor grotere projecten waarbij je de afstandsmeter ook buiten gaat gebruiken, is echter een betere zichtbaarheidsbereik vereist.

Afstandsmeter met handmatige vs automatische nivellering

Sommige goedkope afstandsmeters hebben een handmatige nivellering, wat betekent dat de gebruiker naar de bubbel moet kijken om te controleren of de unit waterpas staat of niet. Om de unit handmatig waterpas te maken moet je aan een paar schroeven draaien, wat vervelend is als je een afstandsmeter voor de eerste keer gebruikt.

Zelfnivellerende afstandsmeters hebben een interne slinger die het waterpas maken voor je doet. Zoals de naam aangeeft zal hij de unit automatisch waterpas maken tot 5 graden (zelfs als het oppervlak niet volledig horizontaal/verticaal is kan je dit gebruiken als een referentiepunt, zolang de helling binnen de vijf graden is). Wanneer de unit niet meer waterpas is met 6 graden of meer, dan knippert er over het algemeen een LED lichtje die aangeeft dat de unit niet meer waterpas is.

Beide types hebben zo hun voor- en nadelen. Beide soorten zijn handig, alleen de zelfnivellerende lasers zullen je tijd besparen en voor meer nauwkeurige resultaten zorgen. De meeste handmatige lasers zijn daarnaast nagenoeg onderhoudsvrij, waarbij het moeilijk kan zijn om te ontdekken of een zelfnivellerende laser niet gekalibreerd is.

Horizontale vs dubbele straal lasers

Horizontale lasers verzenden maar een laserstraal en zijn handig voor het controleren of een vloer waterpas is. Hij heeft de capaciteit om onregelmatigheden in het werkoppervlak toe te lichten, zijn toepassingen zijn gelimiteerd, maar kan ook goedkoper zijn dan een duale lasterstraal.

Duale lasers zorgen voor twee laserstralen, een horizontaal en een verticaal. De meeste duale lasers hebben individuele knoppen voor de twee stralen, zodat ze apart gebruikt kunnen worden, wat een betere flexibiliteit mogelijk maakt. Deze soort laser kan tegelijkertijd gebruikt worden als lood en waterpas referentielijnen. Hij kan het beste gebruikt worden voor het weergeven van lijnen op vloeren en muren met 90 graden, zodat voor de haaksheid van een oppervlakte gezorgd wordt.

Sommige duale lasers hebben kruislijnen in plaats van een verticale en horizontale. Deze soort stralen zijn perfect voor de installatie van veel grotere muurinstallaties en ook scheidingswanden en verlaagde plafonds.

Roterende lasers zijn ook duale laserstralen, aangezien een een loodlijn punt op het plafond is en de andere een horizontale lijn rond de kamer. Deze soort laser werkt het beste als je wilt controleren of de vloer waterpas is en of je schotjes of kastjes moet installeren in de hele kamer.

Afstandsmeter Kopen tips

Laserdetectors (laserontvangers)

Laserdetectors of laserontvangers hebben twee primaire doelen: om het werkbereik van een afstandsmeter te vergroten en om het mogelijk te maken om deze buiten en in heldere lichtomstandigheden te gebruiken. De meeste detectors hebben geluiden om te helpen bij het waterpas krijgen (een snelle toon om de detector naar beneden te bewegen, een langzame toon om hem omhoog te bewegen en een vaste toon wanneer hij waterpas is).

Het besluit om een laserdetector aan te schaffen hangt af van de soort applicaties waar je de afstandsmeter voor wilt gebruiken. Als je niet van plan bent om je afstandsmeter buiten te gebruiken, dan is dit niet zo'n goede investering. Het is belangrijk om op te merken dat niet alle afstandsmeters compatibel zijn met laserdetectors, dus als je van plan bent om in de toekomst een laserdetector aan te schaffen, neem dan eerst een kijkje naar de specificaties van je afstandsmeters.

IP waardering

IP staat voor ‘Ingress Protection‘ en refereert aan de kwaliteit van de sluiting van een product en zijn effectiviteit bij het voorkomen van het binnenkomen van voorwerpen van buitenaf, zoals vuil en water. Het eerste cijfer van de IP waardering refereert aan de afmetingen van de objecten die bij het product naar binnen kunnen komen, terwijl het tweede cijfer refereert aan de capaciteit van het product om tegen vocht te beschermen.

Bevestigingsschroefdraden

Bevestigingsopties zijn belangrijk, omdat er bepaalde toepassingen zijn waarbij we willen dat de laser stabiel is. Als je bijvoorbeeld wilt dat de straal op dezelfde hoogte blijft of een specifieke positie, dan zullen bevestigingsschroefdraden van pas komen.

De meeste afstandsmeters kunnen bevestigt worden op een standaard tripod, terwijl andere een speciaal bevestigingsapparaat nodig hebben. Het lijkt ons onnodig om te zeggen dat het meest eenvoudige schroefdraad het makkelijkste is, aangezien je hem dan kan bevestigen aan een standaard camera tripod.

Het meest belangrijke: Wat wil je doen met een afstandsmeter?

Zoals we eerder al aangegeven hebben, is de meest belangrijke overweging voor het kiezen van de beste afstandsmeter, wat je er mee wilt doen. Op deze manier concurreren de drie DeWalt afstandsmeters die we in het begin van dit artikel besproken hebben niet met elkaar. Elke kan namelijk gebruikt worden voor verschillende toepassingen, waarbij elk nieuwe model weer geschikt is voor meer applicaties dan de oudere.

 • Enkele laserstralen: het beste voor het waterpas maken van muren of vloeren voordat tegels en warmteventilatoren geïnstalleerd zijn.
 • Dubbele laserstralen (simpele horizontale en verticale lasers): kunnen gebruikt worden om punten op de vloer en het plafond weer te geven, makkelijke installatie van lichten, plus de voordelen van enkele laserstralen.
 • Dubbele laserstralen (kruislijn lasers): kunnen het beste gebruikt worden voor lay-out en installatie van elektrische en sanitaire systemen, muren en deuren en ook het plaatsen van tegels op de muren. Dit is ook handig wanneer je een hoop muurbevestigingen en kastjes moet plaatsen.
 • Drievoudige lasers of lay-out lasers: hebben alle voordelen van horizontale en verticale lasers en daarnaast controleert de loodlijn voor haaksheid van de muren en vloeren. Het kan het beste gebruikt worden voor het plaatsen van kasten en taken waarbij een hoop 90 graden en 45 graden metingen gedaan moeten worden.
 • Roterende lasers / lijnlasers met laserdetectors: deze lasers werken het beste in locaties die goed verlicht zijn en waarbij het werkgebied groter dan 15 meter is.
Bekijk de bestverkochte afstandsmeters:

Accessoires die meegeleverd worden met een afstandsmeter

Roterende Afstandsmeter Kopen

De meeste afstandsmeters kunnen direct uit de doos met de druk op een knop gebruikt worden. De beste afstandsmeters hebben daarnaast bevestigingshardware die meegeleverd wordt in de doos. Om de prestaties van je afstandsmeter te verbeteren moet je mogelijk de volgende dingen aanschaffen:

 • Tripods: om de tool stevig op zijn plaats te houden.
 • Laserdetectors: voor buiten gebruik en om het bereik te vergroten.
 • Meetlat: om het waterpas maken van het apparaat makkelijker te maken.

Hoe gebruik je een afstandsmeter

De afstandsmeter opstellen

 • Een van de eerste dingen die je moet doen voordat je je afstandsmeter gebruikt, is hem op een vlakke ondergrond plaatsen. Je kan hiervoor het beste een tripod gebruiken.
 • Om dit handmatig te doen moet je ervoor zorgen dat de bubbels in het midden zitten. Zo niet, draai dan aan de schroefjes in de buurt van de buisjes totdat je hem waterpas hebt. Doe de afstandsmeter aan en je bent klaar om hem te gebruiken.
 • Voor een zelfnivellerende laser moet je een paar seconden wachten totdat de afstandsmeter zichzelf waterpas maakt. Sommige units geven een knipperend licht aan wanneer hij niet waterpas is. In dit geval moet je de unit zelf aanpassen. Doe de afstandsmeter aan en je kan hem gebruiken.
 • Als er geen muur is om de laserstraal op de reflecteren, dan kan je een laserdetector gebruiken om de straal te vinden. Controleer de handleiding om te bepalen hoe de laserdetector aangeeft of hij waterpas is of niet.

Foto's ophangen met een afstandsmeter

 • Bepaal je gewenste hoogte voor het fotolijstje.
 • Plaats een kleine markering op de muur welke fungeert als een referentiepunt voor het bovenste gedeelte van het fotolijstje.
 • Doe de afstandsmeter aan en stel hem zo op dat de straal horizontaal op de markering op de muur gericht is. Zorg ervoor dat hij waterpas staat.
 • Pak nu het fotolijstje en meet de afstand van de bovenkant van het frame tot het hangmechanisme.
 • Gebruik de afstand die je bij de vorige stap krijgt en meet vanaf de laser naar beneden.
 • Maak een markering op de muur, afhankelijk van hoeveel lijstjes je op dezelfde locatie wilt hangen.
 • Sla een spijker in de markering die je hebt gemaakt.
 • Plaats het fotolijstje en controleer met de laser of de bovenkant waterpas is. Bevestig de afstandsmeter op een tripod op een stabiele ondergrond.
Waarom Afstandsmeter Kopen

Een afstandsmeter gebruiken om tegels te plaatsen

In veel huizen, zijn de vloer tot plafond hoogte niet gelijk in elke kamer, dus de vloer gebruiken als een basis voor muurtegels is niet altijd een goed idee. Je kan de eerste rij van tegels op de perfecte locatie krijgen door de volgende stappen te volgen:

 • Identificeer een punt op je muur, maar een paar centimeter vanaf je vloer. Zorg ervoor dat de afstand tussen de vloer en dit punt minder lang is dat de hoogte van een tegel.
 • Doe de afstandsmeter aan en zorg ervoor dat de horizontale lijn gelijk staat met het punt dat je in de vorige stap gemaakt hebt.
 • Plaats het einde van een vijf centimeter brede rechte plank tegen de laserlijn aan en schroef de plank aan de muur vast.
 • Plaats de eerste rij van tegels bovenop de plank. Dit zal een rij maken die perfect waterpas is.
 • Ga door met het plaatsen van alle tegels tot de gewenste hoogte op de muur hebt bereikt.
 • Zodra alle tegels stevig bevestigt zijn verwijder je de plank.
 • Snijd tegels voor de onderste rij, zodat je consistente groeven kan behouden.

Afstandsmeter gebruiken om plafond armaturen te plaatsen

Vloeren en plafonds hebben vaak dezelfde afmetingen, dus als je dingen aan het plafond wilt bevestigen, dan kan je ze het beste eerst op de vloer neerleggen en jezelf een stijve nek besparen.

 • Markeer de positie van je plafondbevestiging op de vloer.
 • Doe de afstandsmeter op een tripod en zet hem aan.
 • Stel hem zo op dat de straal die naar beneden gericht is, op het midden van de bevestiging op de vloer gericht is.
 • Gebruik de naar boven gerichte straal om de locatie op de vloer weer te geven.
 • Meet op de vloer de lengte van de straal tot de punten waar de bevestiging bevestigt zal worden.
 • Markeer de metingen van de vorige stap op het plafond.
 • Houd de plafond bevestiging in de lucht en installeer deze.

Veelgestelde vragen

 1. Beschadigen afstandsmeter de ogen?
  • Deze afstandsmeters maken gebruik van Class 2 diodes die je met het blote oog kan zien, maar de stralen hebben niet een hoop kracht en kunnen daarom geen beschadiging aan de ogen veroorzaken, tenzij je recht in de bron van de straal kijkt.
 2. Wat is het verschil tussen een groene en een rode laser?
  • Het menselijk oog kan groen licht beter zien dan rood, dus groene lasers kunnen tot op een langere afstand gezien worden. Wanneer je een afstandsmeter buiten gebruikt en dan voornamelijk tijdens helder licht, dan zijn zowel rode als groene lasers moeilijk om te zien en moet je een laserdetector gebruiken.
 3. Hoe vaak zou mijn laser gekalibreerd moeten worden?
  • De meeste zelfnivellerende lasers hoeven niet gekalibreerd te worden, maar als je hier echter zeker van wilt zijn, dan kan je hem elke zes maanden naar een bedrijf brengen die dit voor je controleert. Op deze manier kan je ook tijdig problemen ontdekken, zodat je het falen van het apparaat kan voorkomen.
 4. Kan ik mijn apparaat zelf kalibreren?
  • Ideaal gezien ja, maar alleen als je begrijpt hoe afstandsmeters werken. De meest basis manier om dit te doen is de straal of punt op een muur zo'n 5 tot 10 meter verderop te projecteren. Draai de afstandsmeter vervolgens 180 graden en controleer of hij overeenkomt met de andere lijn. Zo niet, dan moet de afstandsmeter gekalibreerd worden, wat je zelf kan doen als je weet hoe, maar het beste is om hem naar een bedrijf te brengen die hier in gespecialiseerd is.

 

Enkele van de beste afstandsmeter reviews

DEWALT DW089K Self-Leveling 3-Beam Line Laser

De DeWalt DW089K is net als zijn voorganger compact, functioneel en betrouwbaar. Het grootste verschil is dat hij nu een derde straal heeft, welke helpt bij lay-outs van 90 graden. Met zijn derde loodlijn kan je nu lay-out toepassingen uitvoeren zonder dat je een tweede laser nodig hebt. Maar dat is niet het enige dat veranderd is.

Dit zijn een aantal redenen waarom we de DeWalt DW089K op de eerste plaats hebben gezet in deze lijst:

 • Hij heeft een derde lijnlaser om te ondersteunen bij 90 graden
 • Elke straal heeft zijn eigen knop, zodat je ze individueel aan en uit kan zetten
 • Hij heeft een micro draaiknop om de stralen aan te passen, zodat je niet het hele niveau hoeft te wijzigen om bepaalde markeringen te raken
 • Er wordt nu gebruik gemaakt van een helderdere laser, zodat deze erg goed zichtbaar is in goed verlichte gebieden
 • Hij heeft een baanvak van 2,54 – 1,90cm, dus je hoeft hem niet over een stapelmuurtje te verhogen
 • Het apparaat heeft een IP54 waardering, wat betekent dat hij een goede stof en waterbestendigheid heeft
 • De opslag kit is veel steviger

DEWALT DW088K Self-Leveling Cross Line Laser

De DW088K is nog een geweldige tool van DeWalt. In tegenstelling tot de DW087K en DW089K, projecteert de DW088K heldere kruisende horizontale en verticale lijnen, welke perfect zijn wanneer je juiste hoeken nodig hebt.

Hij is uitgerust met dezelfde geweldige features als zijn voorgangers, zoals een nauwkeurigheidswaardering van +3mm bij 9 meter, zelfnivellering bij 4 graden en zichtbaarheid tot 15 meter. Als je een laser detector installeert, dan kan je hem buiten tot 50 meter gebruiken. Hij wordt geleverd met verscheidene bevestigingsopties en zijn eigen opslag kit. De twee stralen hebben individuele knoppen, zodat je kan kiezen tussen de horizontale of verticale loodlijnen, afhankelijk van je behoefte.

De DW088K is compact en lichtgewicht en tegelijkertijd duurzaam een betrouwbaar voor verscheidene omstandigheden. Deze DeWalt afstandsmeter kan je het beste gebruiken voor:

 • Lay-out en installatie van elektrische en lood systemen
 • Nauwkeurige installatie van kastjes en andere muurbevestigingen
 • Bevestiging van tegels op vloeren en muren
 • Makkelijkere installatie van verlaagde plafonds en scheidingswanden

Bosch GLL3-80 3 Plane Leveling-Alignment Laser

Goedkoopste Afstandsmeter Kopen

De Bosch GLL3-80 is een kruising tussen een kruislijnlaser en roterende laser aangezien hij twee kruislijnen projecteert, maar deze lijnen 90 graden van elkaar zijn geplaatst. Op deze manier kan de GLL3-80 je 360 graden lijnen bieden, net als een roterende laser, maar zonder de roterende motoren.

Deze afstandsmeter kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen, van muur en vloer bedekkingen, kastjes, afwerk timmer werkzaamheden tot interieur design. Ondanks zijn uitgebreide functionaliteit is de Bosch GLL-80 erg makkelijk om te gebruiken. Zijn keypad is erg goed leesbaar en hij heeft verschillende indicatoren, zodat de gebruiker onmiddellijk de huidige instelling en status kan zien.

Mogelijk het beste van deze afstandsmeter, is dat hij uitgerust is met een positioneringsapparaat die zijn eigen micro aanpassing voor hoogte heeft (zodat je hem niet constant hoeft te blijven bewegen om specifieke punten te raken) en een laser detector (voor buiten gebruik).

Dewalt DW089LG 3 x 360° Green Line Laser

De DW089LG kan drie groene 360 graden lasers genereren, waardoor je elk soort niveau, loodlijn of hoek werkzaamheden kan afmaken.

Met de groene laser diodes krijg je een betere zichtbaarheid van ongeveer 30 meter, wat beter is dan de zichtbaarheid van rode laser diodes. Daarnaast zal je met de 12V lithium-ion accu kunnen genieten van een lange accuduur.

De DeWalt DW089LG biedt een hoop voordelen, waaronder:

 • Lang bereik tot 30 meter. Nauwkeurigheid van +3mm bij 9 meter
 • Indrukwekkende IP waardering van 65, wat betekent dat hij extreem bestand is tegen water, stof en schok schade.
 • Handige bevestiging voor magneten aan de achterkant: deze groene afstandsmeter wordt geleverd met schroefdraden van 1/4-inch en 5/8-inch, waar je magneten aan kan bevestigen.
 • Krachtige oplaadbare accu: een 12V lithium-ion accu en oplader worden standaard meegeleverd met elke DW089LG.

PLS Laser PLS-60521 PLS180 Laser Level Tool

Met een gewicht van maar 1kg is de PLS180 een tool in zijn eigen klasse. Het is een loodlijn, afstand en hoek lijnlaser tool en lijkt erg op de DeWalt afstandsmeter. Hij wordt geleverd met zijn eigen laser detector, zodat hij zelfs in heldere omgevingen of buiten gebruikt kan worden.

Deze afstandsmeter maakt gebruikt van het gepatenteerde PLS slinger design, zodat de lasers onmiddellijk gebruikt kunnen worden wanneer je ze naar een andere locatie verplaatst. Dit betekent dat je door kan blijven werken zonder dat je de afstandsmeter uit hoeft te schakelen en gerust kan zijn dat je nauwkeurige resultaten behaalt. Voor de rest zijn er geen bewegende laserpunten meer met machines die een hoop vibreren.

Andere belangrijke features van deze afstandsmeter zijn:

 • Zelfnivellering tot 6 graden
 • Nauwkeurigheid van +3mm bij 9 meter
 • Werkt gedurende 30 uur op 3 AA batterijen (wat veel beter is dan de PLS 4 laser)
 • Zichtbaarheid tot 30 meter (de hoogste in zijn klasse)
 • Wordt geleverd met magnetische muurbevestigingen, tas en koffer

Conclusie afstandsmeter kopen gids

CST Afstandsmeter Kopen

Afstandsmeters besparen tijd, inspanning en geld. Ze zijn perfect voor taken waarbij nauwkeurigheid en precisie vereist zijn. Als je een serieuze bouw professional bent, dan is een afstandsmeter kopen een perfecte lange termijn investering, omdat je hem vaak zal gebruiken, voor verscheidene projecten.

Zelfs als constructie niet je werk of hobby is, kunnen afstandsmeters erg handig zijn. Nu kan je kijken of tafels waterpas zijn met de druk op een knop of je kan zelfs je eigen bijzettafel maken voor het weekend.

Afstandsmeters zijn echt onmisbare tools. Tot slot hopen we dat onze reviews en de andere informatie in dit artikel je zal helpen wanneer je een afstandsmeter kopen gaat. Veel succes met je afstandsmeter kopen!

Bekijk de bestverkochte afstandsmeters: