Beste lijnlaser kopen tips

Wil jij graag een lijnlaser kopen? Lees dan eerst dit artikel voor meer informatie en tips over dit apparaat. Een lijnlaser is een elektronisch apparaat dat je helpt bij klussen zoals het betegelen van muren, het installeren van vloerbalken, het ophangen van planken, trapleuningen, decoratie enzovoorts. Het apparaat doet dit door horizontale of/en verticale laserlijnen te produceren, die de klusser vervolgens kan gebruiken om zaken recht op te hangen.

Niets is vervelender dan het afronden van een klus, om er vervolgens achter te komen dat je opnieuw moet beginnen omdat je niet accuraat te werk bent gegaan. De oplossing: een lijnlaser kopen. Door gebruik te maken van de zichtbare laserstraal die een lijnlaser produceert ben je ervan verzekert dat jouw klusjes voortaan tot op de millimeter precies worden uitgevoerd. Lees snel verder om erachter te komen waar je zoal op moet letten als je een lijnlaser kopen wilt.

Bekijk de bestverkochte afstandsmeters:

Soorten lijnlasers

Hierboven las je al wat een lijnlaser is en bij wat voor soort klussen een lijnlaser onmisbaar is. Je wil nu misschien zo snel mogelijk een lijnlaser kopen, maar wat voor soorten lijnlasers zijn er zoal te koop?

In principe is de techniek die wordt gebruikt hetzelfde voor alle lasers, namelijk het uitzenden van een lichtbundel (laserlijn) die vervolgens op een bepaald oppervlak, bijvoorbeeld een muur, weerkaatst wordt. De laser kan echter op verschillende manieren weerkaatst worden. Zo zijn er lasers die slechts één horizontale lijn produceren. Deze kun je gebruiken bij eenvoudige klusjes in het interieur waarbij kleine objecten recht opgehangen moeten worden. Andere lasers produceren zowel een horizontale als een verticale lijn, die haaks op elkaar staan. Dit wordt een kruislijnlaser genoemd. Doordat de twee lijnen haaks op elkaar staan = vormen de laserlijnen een hoek van precies 90 graden, ook wel een loodlijn genoemd. Door de loodlijn is een kruislijnlaser perfect voor alles dat moet worden opgehangen in een perfecte hoek. Verder bestaan er lasers waarbij de gebruiker kan wisselen tussen een horizontale óf een verticale lijn, in plaats van beide lijnen tegelijk te gebruiken.

De lijn van een lijnlaser kan dus op een aantal manieren weerkaatst worden, maar in het algemeen zijn lijnlasers in te delen in slechts twee groepen: lasers voor thuisgebruik (doe-het-zelvers) en lasers voor professioneel gebruik (denk bijvoorbeeld aan de bouw of professioneel constructiewerk). Zowel bij lasers voor thuisgebruik als professionele lijnlasers kun je kiezen uit de verschillende laservormen die hierboven beschreven worden.

In de volgende alinea's zullen de verschillen tussen lijnlasers voor thuisgebruik en professionele lijnlasers verder toegelicht worden.

Lijnlasers voor thuisgebruik

Goedkoopste Lijnlaser Kopen

Een basis lijnlaser voor doe-het-zelvers is in vrijwel alle bouwmarkten te koop. Een lijnlaser voor thuisgebruik is uitermate geschikt voor klusjes binnenshuis. Deze lasers zijn zeer nauwkeurig en kunnen bij tal van klussen ingezet worden. Een pluspunt van een lijnlaser voor thuisgebruik is dat de prijzen over het algemeen betaalbaar zijn, waardoor de aankoop van een lijnlaser ook mogelijk is voor het grote publiek. Lijnlasers voor thuisgebruik zijn vaak vrij compact, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Verder zijn lijnlasers voor thuisgebruik eenvoudig te bedienen.

Het nadeel van een lijnlaser voor doe-het-zelvers is dat de laser beperkt is tot relatief kleine afstanden. Denk hierbij aan afstanden tot maximaal dertig meter. Zodra je dit soort lijnlasers gaat gebruiken voor grotere afstanden zal de onnauwkeurigheid toenemen. Kortom, voor kleine en gemiddelde klussen in je eigen huis is een basis lijnlaser voor doe-het-zelvers een uitstekend hulpmiddel waar je al snel niet meer zonder zult kunnen. Voor grote klussen waarbij sprake is van grote afstanden is een professionele lijnlaser wellicht geschikter. Lees voor meer informatie over professionele lijnlasers snel de volgende alinea.

Professionele lijnlasers

Lijnlasers voor thuisgebruik en doe-het-zelvers zijn zeer nauwkeurig, maar professionele lijnlasers zijn gegarandeerd honderd procent nauwkeurig. Daarnaast opent een professionele lijnlaser de deur naar oneindig veel andere mogelijkheden. Denk hierbij aan alle klussen die je met een lijnlaser voor thuisgebruik uitvoert, maar daarnaast is een professionele laser ook geschikt voor timmerwerk, afbouw, tegelzetten, montagewerk en nog veel meer. Een professionele lijnlaser kun je, in tegenstelling tot de meeste lijnlasers voor thuisgebruik, zowel binnen als buitenshuis gebruiken. Ook de bediening van professionele lijnlasers is zeer eenvoudig. Zoals eerder benoemd zijn professionele lijnlasers krachtiger en kunnen zij dus gebruikt worden voor grotere afstanden. Afhankelijk van de laser kan het apparaat zelfs gebruikt worden op afstanden van vijftig meter.

Deze krachtige technologie zorgt er uiteraard voor dat een professionele lijnlaser een stuk duurder is dan een lijnlaser voor doe-het-zelvers. Ook zijn de modellen vaak wat groter van formaat, waardoor het transporteren van de laser in vergelijking lastiger is.

Professionele lasers bieden dus meer functies dan een lijnlaser voor thuisgebruik, maar zijn hierdoor ook groter en duurder.

Features

Er zijn tientallen verschillende merken die lijnlasers aanbieden. Al deze lasers hebben verschillende functies, waardoor het overzicht soms moeilijk te behouden is. In deze alinea worden de belangrijkste features van lijnlasers beschreven. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen features die aan te raden zijn en features die niet per se nodig zijn.

Beste Lijnlaser Kopen

Een belangrijke functie van een lijnlaser is dat deze ‘zelf nivellerend' is. Dit houdt in dat de laser zichzelf waterpas stelt. Het is zeker aan te raden om een zelf nivellerende lijnlaser te kopen. Als je de laser namelijk handmatig scherp gaat stellen is er nog steeds geen 100% nauwkeurigheidsgarantie. Hierdoor gaat het doel van een lijnlaser enigszins verloren. Verder is het handig om een lijnlaser te kopen waarbij je de hoeklijnen kunt vergrendelen. Dit zorgt ervoor dat de laserlijnen niet meer verschuiven als je eenmaal bezig bent.

Ook het aantal batterijen van de laser is belangrijk: een laser met twee batterijen gaat ongeveer 20 uur mee, terwijl een laser met drie batterijen al snel 40 uur mee gaat. Tot slot is het belangrijk om naar de laserklasse te kijken. Hoe hoger de laserklasse, hoe beter zichtbaar de lijn is. Dit is natuurlijk belangrijk als je je klus nauwkeurig wil uitvoeren.

Er zijn ook features die minder belangrijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal lasers kiezen uit een groene laser. Groen is beter zichtbaar voor het menselijk oog dan een rode laser en kan grotere afstanden overbruggen. Dit verschil is echter (vooral voor doe-het-zelvers) minimaal. Extra betalen voor een groene laser is dus niet nodig. Wil je toch meer weten over een groene laser? Kijk op deze website voor meer uitleg.

Verder kun je ervoor kiezen om een laser inclusief statief te kopen. Als je de laser bij grote afstanden gebruikt is dit handig, maar bij thuisgebruik is dit zelden nodig.

Kosten

Wil je na het lezen van dit artikel een lijnlaser kopen? Lijnlasers zijn in alle prijsklassen beschikbaar. Zo kun je al een lijnlaser kopen voor 50 euro, maar zijn er ook lijnlasers van 900 euro. Goedkopere lijnlasers zijn vaak iets minder nauwkeurig, werken alleen op beperkte afstanden en raken sneller leeg. Welke lijnlaser je uiteindelijk kiest is natuurlijk afhankelijk van je klus.

Bekijk de bestverkochte afstandsmeters:

Kortom, een lijnlaser kopen? Zeker een aanrader! Een lijnlaser kopen zal jou als klusser in de toekomst heel wat frustraties besparen. Het apparaat is een zeer handig hulpmiddel bij een grote diversiteit aan klussen. Het aanbod van lijnlasers is groot, maar de richtlijnen in dit artikel zullen de keuze iets makkelijker maken.

Veel klusplezier!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter