Zo gebruik je een laserwaterpas buiten

We weten allemaal dat laserwaterpassen taken zoals het ophangen van planken, fotolijstjes, spiegels en het bevestigen van je televisie erg makkelijk maken. Maar net als dat ze onmisbaar binnen zijn, kan een laserwaterpas ook buiten veel handiger zijn dan je mogelijk denkt. Zolang je hem goed gebruikt en met de juiste accessoires uiteraard.

Voor accurate resultaten en om een laserwaterpas effectief buiten je huis te gebruiken, zijn er een aantal dingen die je moet hebben:

 • Laserontvanger
 • Veiligheidsbril
 • Tripod

Een laserwaterpas kan buiten gebruikt worden wanneer het nodig is om de verhogingen van het land te controleren, palen, hekken en veranda's te plaatsen, voor het gelijkmaken van cementwerk, nivellering en nog veel meer. Er zijn echter een aantal dingen die je moet onthouden, zoals het volgende:

 • Wanneer je buiten werkt met een laserwaterpas, dan moet je extra goed oppassen wanneer je de straal richt. In een open gebied, zoals in je voor- of achtertuin zijn er personen die mogelijk per ongeluk naar de straal staren zonder de gevaren te weten.
 • Neem extra batterijen mee, aangezien de laserwaterpas sneller leeg zal gaan in grotere gebieden.
 • Door de zonnestralen is de straal mogelijk niet zichtbaar zoals bij binnen gebruik. Zorg ervoor dat je een getinte bril gebruikt, welke met de meeste laserwaterpassen meegeleverd worden.

Zodra je alles goed neergezet hebt, kan je deze simpele stappen gebruiken om een laserwaterpas eenvoudig buiten je huis te gebruiken.

 1. Ten eerste moet je een getinte bril dragen die meegeleverd werd met je laserwaterpas. Deze stap zorgt ervoor dat de straal zichtbaar blijft gedurende het proces.
 2. Zoek een vlak, gelijk oppervlakte en positioneer je tripod. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurige resultaten te krijgen.
 3. Je kan nu je laserwaterpas op de tripod bevestigen en hem aan doen.
 4. Besluit daarna welk gebied je wilt meten en richt de laser daar op. Zodra je tevreden bent vergrendel je de laserwaterpas in die positie.
 5. Zodra je de laserwaterpas vergrendelt hebt verplaats je de laserontvanger naar de plek waar je de meting uit wilt voeren. Gebruik de magneet die met de ontvanger meegeleverd wordt of plaats hem op een vlakke ondergrond op dezelfde hoogte als de laserwaterpas. Het is mogelijk een goed idee om een tweede tripod voor de laserontvanger te gebruiken, om ervoor te zorgen dat deze dezelfde hoogte heeft als de laserwaterpas.
 6. De volgende stap is om de ontvanger geleidelijk aan te bewegen, zodat deze de laser van de waterpas opvangt.
 7. Zodra je de straal gevonden hebt moet je de ontvanger vergrendelen als je hem bevestigt hebt aan een tripod of meetlat. Als hij bevestigt is aan een magneet of op een vlakke ondergrond staat, dan moet je zorgen dat hij niet kan bewegen.
 8. Gebruik tot slot de waterpas en ontvanger om de richting of de gradatie te bepalen die je wilt.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter